Η οργάνωση μιας ντουλάπας ρούχων μπορεί να είναι κουραστική… το ξέρουμε! Αν είσαι λοιπόν κι εσύ από αυτούς που δεν βρίσκουν το θάρρος να κάνουν το πρώτο βήμα μην ανησυχείς γιατί έχουμε τη λύση! Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να οργανώσεις αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό χώρο γεμάτο με τόσα πράγματα, αλλά το να έχεις μια τακτοποιημένη και οργανωμένη ντουλάπα είναι κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου.

Για παράδειγμα σε βοηθά να διατηρείς το υπνοδωμάτιό σου καθαρό, να βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι όταν το χρειάζεσαι εύκολα και γρήγορα π.χ. ενώ ετοιμάζεσαι το πρωί και γενικά τα οφέλη μιας οργανωμένης ντουλάπας είναι ατελείωτα…

Ενώ η διαδικασία για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου είναι αρκετά απλή (την αδειάζεις, την ταξινομείς, φτιάχνεις μια θέση για τα πάντα και μετά την τακτοποιείς), υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την απόκτηση της ντουλάπας των ονείρων σου πιο εύκολη από ποτέ.

 Δες παρακάτω τις μαγικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις (και να διατηρήσεις)!

1. Βρες χρόνο για μια «επίδειξη μόδας»

Πηγή: https://www.fashiongonerogue.com/shopping-fashion-pandemic-tips-online-shop/

Ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας είναι να την αδειάσεις και να την καθαρίσεις για να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις χώρο μόνο για τα πράγματα που πραγματικά θέλεις, χρειάζεσαι και φοράς. Αντί να μαντεύεις εάν ένα ρούχο πραγματικά σου ταιριάζει και σε κολακεύει, αφιέρωσε λίγο χρόνο για μια επίδειξη μόδας στο σπίτι, ώστε να μπορέσεις να αποκτήσεις μια αίσθηση για κάθε ένδυμα στη ντουλάπα σου.

 Αν δεν το έχεις φορέσει αυτή τη σεζόν, θα πρέπει τουλάχιστον να το φορέσεις για να βεβαιωθείς ότι εξακολουθεί να σου ταιριάζει προτού αποφασίσεις ότι ανήκει στο σωρό «το κρατάω».

2. Γίνε δημιουργικός με ογκώδη ρούχα

Μερικές φορές τα αγαπημένα μας, πιο ζεστά αντικείμενα είναι και τα πιο δύσκολα στην αποθήκευση. Ενώ οι κρεμαστές θήκες παπουτσιών είναι ιδανικές για παπούτσια και άλλα αξεσουάρ, μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση πουλόβερ και άλλων ογκωδών αντικειμένων που μπορεί να ξεχειλώσουν αν κρεμαστούν σε μια παραδοσιακή κρεμάστρα.

3. Χρησιμοποίησε διαχωριστικά ρούχων!

Πηγή: https://www.2ulaundry.com/

Τα κρεμαστά διαχωριστικά ρούχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σε βοηθήσουν καθώς προσπαθείς να διατηρήσεις τη ντουλάπα σου τόσο οργανωμένη όσο ήταν την πρώτη μέρα. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να χωρίσουν τα ρούχα τους ανά τύπο, ενώ άλλοι προτιμούν τα εποχιακά ή τα συγκεκριμένα διαχωριστικά. Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε μόνο να το τηρήσεις!

4. Κάνε έναν εποχιακό σχεδιασμό

Πηγή: www.angi.com/articles/9-easy-ways-make-your-closet-and-clothes-smell-good.htm

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χειμερινά και καλοκαιρινά ρούχα μαζί με μερικά κομμάτια που συνηθίζουν να φορούν όλο το χρόνο. Αν και μπορεί να το αισθάνεσαι σαν ένα βαρύ φορτίο να οργανώνεις τη ντουλάπα σου περισσότερες από μία φορές το χρόνο, κάνοντας μια γρήγορη εναλλαγή στο σημείο αποθήκευσης των αντικειμένων σου, καθώς αλλάζουν οι εποχές, θα διασφαλίσεις ότι ο χώρος σου είναι όσο πιο χρηστικός γίνεται.

 Είτε απλώς μετακινείς τα εποχιακά στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας σου, είτε μεταφέρεις εντελώς τα εκτός εποχής σε άλλη τοποθεσία. Το να έχεις μια ντουλάπα που αντικατοπτρίζει την εποχή θα σε βοηθήσει να γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο!

 Ενώ μια “ακατάστατη” ντουλάπα είναι εύκολο να κρυφτεί πίσω από κλειστές πόρτες, είναι δύσκολο να αγνοήσεις τον αντίκτυπό της στην καθημερινή ζωή.

Αυτή τη σεζόν, τόλμησε και δημιούργησε έναν οργανωμένο, χρήσιμο χώρο που θα λατρέψεις!