Το μανικιούρ και το πεντικιούρ αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους να φροντίσουμε τα άκρα μας, να προσέξουμε τον εαυτό μας, να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας και, κατά κύριο λόγο οι γυναίκες, να έχουμε και ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για ένα σημείο στο σώμα μας που το αντικρίζουμε αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Ε, λογικό δεν είναι να θέλουμε και να το «καμαρώνουμε»;

Η περιποίηση των άκρων όμως «κρύβει» κι άλλα οφέλη που ούτε καν τα φανταζόμαστε, μιας και…

1. Κάνει καλό στην υγεία

Κάθε μανικιούρ ή πεντικιούρ ξεκινά με την αξιολόγηση της κατάστασης των άκρων μας. Οι επαγγελματίες έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για ν’ αναγνωρίσουν τυχόν ενδείξεις για ασθένειες ή παθήσεις στο δέρμα, στα νύχια των χεριών και των ποδιών μας (κατεστραμμένα νύχια, πληγωμένο δέρμα κλπ.) και να μας προτείνουν θεραπείες, που συνήθως μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και στο σπίτι.

Στη συνέχεια καθαρίζουν, λειαίνουν, κόβουν και διαμορφώνουν τα νύχια μας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πετσάκια, τα οποία μπορούν να γίνουν σκληρά και να προκαλέσουν πόνο αν παραμεληθούν.

2. Προσδίδει αυτοπεποίθηση

Όπως είπαμε, τα νύχια είναι ασυναίσθητα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε σε κάποιον και ειδικά στις γυναίκες, αφού συνηθίζουν να τα «στολίζουν» με ποικίλους χρωματικούς συνδυασμούς και σχέδια.

Έτσι, όταν τα δικά μας είναι προσεγμένα και περιποιημένα, αυτομάτως νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μας δημιουργείται η αίσθηση ότι κάνουμε μια αλλαγή (έστω και μικρή) για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας, κοινώς κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας!

3. Ανεβάζει τη διάθεση

Μαζί με όλα τα εμφανή πλεονεκτήματα της περιποίησης των άκρων, αξίζει να αναφερθεί και αυτό το «αφανές» και παράλληλα το πιο σημαντικό, που ακούει στο όνομα «ψυχολογία». Το μασάζ με τις ενυδατικές κρέμες στις παλάμες και τα πόδια μάς ξεκουράζει, η όλη διαδικασία μάς χαλαρώνει και μειώνει σημαντικά το άγχος και το στρες των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας.

Άσε που ακόμα και το βάψιμο των νυχιών, και μάλιστα με θερμά χρώματα (π.χ. ένα φλογερό κόκκινο), είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση μας στα ύψη, καθώς έχει συνδυαστεί με χαρούμενα συναισθήματα και ο εγκέφαλος λειτουργεί πολλές φορές συνειρμικά.  Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι έχεις «τις μαύρες σου» βάψ’τα κόκκινα!

4. Βοηθάει στην καταπολέμηση της ονυχοφαγίας

Λέγεται ότι τα τεχνητά νύχια, όπως το ακρυλικό, ανακαλύφθηκε από έναν Αμερικανό οδοντίατρο, ο οποίος τοποθέτησε οδοντιατρικό προσθετικό υλικό στα νύχια της γυναίκας του για να σταματήσει να τα τρώει…

Τα τεχνητά νύχια σίγουρα έχουν διαφορετική αίσθηση στο στόμα και είναι σαφώς πιο σκληρά με αποτέλεσμα τελικά να σταματάς σταδιακά να βάζεις τα χέρια σου στο στόμα.

Ακόμη, εκτός της όμορφης εικόνας που προσφέρει το μανικιούρ, εξαφανίζει όπως προαναφέραμε και τα πετσάκια γύρω από το νύχι κι έτσι δεν υπάρχουν ξέφτια ή σπασμένα νύχια που σε προκαλούν να τα φας.

Επίσης, τα “πικρά” βερνίκια νυχιών μπορούν να δράσουν κατασταλτικά στην ονυχοφαγία. Τέλος, από ψυχολογικής άποψης, το τακτικό μανικιούρ και λιμάρισμα μπορεί να σε βοηθήσει να νοιαστείς περισσότερο για την πληγείσα περιοχή και ίσως οδηγήσει στην παύση αυτης της κακής συνήθειας.
Παρόλα αυτά, είναι καλό, ειδικά αν το πρόβλημα είναι έντονο να διερευνηθεί από ειδικό ψυχολογικά/ψυχιατρικά.

5. Η μανικιουρίστα είναι και φίλη σου

Όσα ξέρει η μανικιουρίστα σου, δε τα ξέρει ο κόσμος όλος! Πες την αλήθεια! Πόσες φορές της έχεις εκμυστηρευτεί κάτι που σε απασχολεί όση ώρα περιποιείται τα άκρα σου ή εκείνη σε εσένα; Εντάξει, μπορεί να μην κάνεις την πιο βαθυστόχαστη συζήτηση πάντα, αλλά και μόνο που μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με κάποιον την ώρα που απολαμβάνεις τη φροντίδα του, είναι αρκετό για να κοινωνικοποιηθείς, να περάσεις όμορφα το χρόνο σου και να νιώσεις ανακούφιση. Και πού ξέρεις; μπορεί από μία απλή γνωριμία να γεννηθεί ακόμα και μια δυνατή φιλία!

Και μην ξεχνάμε: Το μανικιούρ-πεντικιούρ δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση αλλά και αντρική…

Η κοινωνία μας αλλάζει και μαζί της η μόδα και τα πρότυπα. Ο σύγχρονος άνδρας φροντίζει πια την εμφάνιση του «από την κορυφή ως τα νύχια».

Δοκιμάζει νέα κουρέματα, απαλλάσσεται από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και πολύ συχνά πλέον μεριμνά και για τα άκρα του.

Ο ρόλος του ανδρικού μανικιούρ και πεντικιούρ είναι καταρχήν λειτουργικός και κατά δεύτερον αισθητικός. Η καλαίσθητη εικόνα του χεριού σημαίνει καθαριότητα και υγιεινή. Κι αν το μανικιούρ του είναι απαραίτητο, το πεντικιούρ είναι ακόμη σημαντικότερο, αφού πρόκειται για ζήτημα υγείας πρωτίστως.

Το ανδρικό δέρμα είναι εγγενώς πιο τραχύ και επιρρεπές στις σκληρύνσεις και τους κάλους, που αν δεν προληφθούν εγκαίρως ενδέχεται να προκαλέσουν δερματολογικά προβλήματα, καθιστώντας τόσο το περπάτημα όσο και τις λοιπές δραστηριότητες αρκετά επίπονες!

Γιατί λοιπόν να υπομένεις αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, όταν μπορείς να τις «νικήσεις» με τη συστηματική φροντίδα των άκρων σου;

Δες τα Top μέρη της Αττικής για την περιποίηση των άκρων σου εδώ!