Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε –έστω ως επωνυμία- την εταιρεία «Goutos Properties». Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια επιχείρηση, η οποία  δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο των ακινήτων, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης και παροχής έμπειρων συμβουλών σε θέματα Real Estate, Εκτιμήσεων, Κατασκευών και Επενδύσεων, επιτυγχάνοντας την πλήρη ικανοποίηση των πελατών της.

Εμείς -θέλοντας να μάθουμε από «πρώτο χέρι» ακόμη περισσότερα γι’ αυτή την τόσο επιτυχημένη και συνεχώς εξελισσόμενη οικογενειακή επιχείρηση- κατευθυνθήκαμε προς το μεσιτικό γραφείο Goutos Properties. Εκεί μας περίμενε ο Στάθης Βερύκιος -ή αλλιώς η τρίτη γενιά του μεσιτικού- για να μιλήσουμε για την ιστορία και μακρόχρονη πορεία της εταιρείας καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σήμερα.

Η αρχή του γραφείου, μας αναφέρει, έγινε γύρω στο 1960 από τον παππού του, τον Δημήτριο Γούτο, ο οποίος ήταν κτηματίας. Πρωτοπόρος της εποχής του δημιούργησε το σλόγκαν: “Οικόπεδα με δόσεις, χωρίς προκαταβολή και 40 μήνες εξόφληση!”. Η συγκεκριμένη στρατηγική τον οδήγησε προς την επιτυχία και πολύ γρήγορα ανέλαβε μεγάλες κατασκευές πολυκατοικιών στην Αθήνα. Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή στα 52 χρόνια του.

Η κόρη του, Μάρθα Γούτου, ανέλαβε το 1986 την μεσιτική και κατασκευαστική κληρονομιά του πατέρα της καταγράφοντας ανοδική πορεία στο χώρο. Το 2004, τρίτη γενιά, ο Στάθης Βερύκιος, γιος της Μάρθας, ακολουθεί τα βήματά τους απορροφώντας γνώση και αποκτώντας εμπειρία με την ενεργή συμμετοχή του στο γραφείο. Το 2011 έχοντας αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τη δουλειά παίρνει τη σκυτάλη και με την εμπιστοσύνη της μητέρα του εξελίσσει ακόμα περισσότερο την εταιρεία.

Κ. Στάθη, ήταν μονόδρομος για εσάς αρχικά να ασχοληθείτε με το επάγγελμα και στη συνέχεια να αναλάβετε και την επιχείρηση;

Μπορώ να πω πως ήταν μονόδρομος, ναι. Τελειώνοντας το σχολείο δεν ήθελα να σπουδάσω, οπότε μπήκα σιγά σιγά στην επιχείρηση και αυτό εξελίχθηκε, γιατί –κακά τα ψέματα- είναι ένα επάγγελμα το οποίο σε «τραβάει». Κι αν αγαπάς αυτό που κάνεις βγαίνει και στη δουλειά.

Νομίζω φαίνεται πως είμαστε μια προσωπική επιχείρηση.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμασταν ποτέ ένα «απρόσωπο» γραφείο όπου θα δεις συνεργάτες να μπαίνουν, να βγαίνουν και όλο αυτό να μην κρατάει. Θεωρώ ότι αυτό έχει παίξει ρόλο σε εμάς.

Έχει υπάρξει στιγμή -καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας πορείας- που να έχετε μετανιώσει για την επιλογή που κάνατε να ασχοληθείτε με τον συγκεκριμένο κλάδο;

Όχι, ποτέ. Ένα μαγικό που έχει αυτός ο χώρος και που δεν μπορείς να το συναντήσεις παντού είναι ότι έχεις να συναναστραφείς από τον φοιτητή των 200 ευρώ μέχρι τον επιχειρηματία, που θα αγοράσει μια βίλα αξίας έως και 10 εκατομμυρίων. Αυτό το μεγάλο φάσμα και το να μπορείς να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με αυτούς τους ανθρώπους έχει πράγματι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Ποια/ες αλλαγή/ες πραγματοποιήσατε εσείς προσωπικά ώστε να εξελιχθεί η επιχείρηση;

Από τότε που η επιχείρηση πέρασε στα δικά μου χέρια μπορώ να πω πως η ουσιαστική αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί είναι το «πέρασμά» μας στην ψηφιακή εποχή. Κι όταν, μάλιστα, έχεις μια επιχείρηση σίγουρα πρέπει να εξελίσσεσαι σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, οι οποίοι ουσιαστικά σου δίνουν το «τέμπο» για το πως πρέπει να λειτουργήσεις, αν βέβαια θες να προωθηθεί αυτό που κάνεις.

Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολη αυτή η μετάβαση, ειδικά σε περιπτώσεις όπως η δική μου, που έχω ζήσει την εποχή που πηγαίναμε στα ραντεβού με το χάρτη. Παλιά, κάποιος αγόραζε ένα ακίνητο έχοντας μια αγγελία 3 γραμμών σε μια εφημερίδα, έκανες τότε 10 ραντεβού και έκλεινες ένα σπίτι.

Σήμερα, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 3D scanning όλο το σπίτι και κάνεις 50 ραντεβού για να κλείσεις ένα σπίτι. Δηλαδή, ναι, μπορεί να έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα όλα, έχει όμως αλλάξει και ο κόσμος στο πόσο εύκολα μπορεί να πάρει αποφάσεις, καθώς είναι πάρα πολλές οι πληροφορίες που δεχόμαστε σε όλους τους τομείς. Και το σίγουρο είναι πως είμαστε σε ένα χώρο που ακόμα και σήμερα έχει τρομερό πρόβλημα γραφειοκρατίας.

Πόσο δύσκολο ήταν όχι μόνο να διατηρήσετε αλλά και να εξελίξετε την επιχείρηση μέσα από τις σημερινές προκλήσεις;

Ήταν, πράγματι, μια δύσκολη δεκαετία για τα ακίνητα αλλά όταν είσαι καθαρά στο κομμάτι του Real Estate και στην πτώση των τιμών πάλι έχει πράξεις. Μπορεί να μη γίνονται 100 πράξεις και να γίνονται 20, μπορεί να παίρνεις μικρότερο μερίδιο από αυτό που θα έπαιρνες, αλλά αν καταφέρεις να είσαι μέσα στους κανόνες της αγοράς και να κάνεις εσύ τις πράξεις, η δουλειά δε σταματάει ποτέ να υπάρχει.

Με την κρίση, για παράδειγμα, υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα στα επαγγελματικά ακίνητα, δηλαδή μειώσανε πολύ προσωπικό, αλλάξανε θέσεις, ενοίκια και επανατοποθετήθηκαν, πράγμα που για εμάς ήταν πάλι δουλειά. Όπως, λοιπόν, και να στηθεί η αγορά, αν προλάβεις να είσαι μέσα σε αυτή μπορεί να έχεις μερίδιο.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι επιτυχίας σε αυτό το θέμα, βέβαια, είναι το πως έχει στηθεί το γραφείο όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως η σωστή διατήρηση του παλιού πελατολογίου. Κι αν έχεις δημιουργήσει σωστές υπηρεσίες, τότε αυτό το πράγμα το κρατάς και το διατηρείς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν το Goutos Properties να ξεχωρίζει;

Νομίζω ότι αυτά τα οποία έχει πετύχει το γραφείο με την πάροδο των χρόνων είναι ειλικρίνεια, αξιοπιστία και ταχύτητα.

Ποια πιστεύετε πως είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν καλό έναν μεσίτη;

Γνώση, ειλικρίνεια και ταχύτητα.

Ποια/ες συμβουλή/ές θα δίνατε σε κάποιον του κλάδου που τώρα «βγαίνει» στην αγορά εργασίας;

Υπομονή. Υπομονή μέχρι να «χτίσεις» το χαρτοφυλάκιό σου και συνεπώς να έχεις τα επιθυμητά έσοδα. Είναι βασικό γιατί πράγματι χρειάζεται να περάσει αρκετά μεγάλος χρόνος για να φτάσεις στο σημείο να έχεις ένα αρκετά ικανοποιητικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και ένα αρκετά ικανοποιητικό χαρτοφυλάκιο πελατών, τα οποία να μπορούν να «παντρευτούν». Και, φυσικά, πρέπει και να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει πολλές απογοητεύσεις και λίγες χαρές!

Ποια θεωρείται η πιο κερδοφόρα περίοδος για το επάγγελμα;

Πιο κερδοφόρα περίοδος μπορεί να θεωρηθεί όταν υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση στην αγορά. Αυτό είναι κάτι που δεν επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους μήνες γιατί, για παράδειγμα, τα οικιστικά μπορεί να δουλεύουνε πιο πολύ το καλοκαίρι γιατί είναι αυτοί που θέλουν να αλλάξουν σπίτι και συνεπώς θέλουν και να «προλάβουν» τα σχολεία των παιδιών ή μπορεί αυτό το μήνα να τύχει να είναι λίγο πιο πάνω τα επαγγελματικά, τον άλλο λίγο πιο πάνω τα οικιστικά. Αυτό κινείται, οι μεταβλητές είναι αρκετές και δεν εξαρτάσαι μόνο από έναν κλάδο.

Ποια είναι η «τάση» στις μέρες μας, να νοικιάζουν ή να αγοράζουν;

Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι στρέφονται προς τις αγορές γιατί πλέον τα ενοίκια έχουν φτάσει σε απαγορευτικά νούμερα. Από τη στιγμή που κάποιος αντιλαμβάνεται λοιπόν πως το ενοίκιο σήμερα έχει φτάσει στην αξία ενός δανείου, προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να αγοράσει το σπίτι του. Το θέμα εδώ είναι ότι ο κόσμος μισθολογικά είναι πολύ χαμηλά για να μπορέσει να υποστηρίξει δάνεια και σαφώς μετά από αυτή τη δεκαετία με την κρίση που περάσαμε και τους τόσους υπερδανεισμούς υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην κίνηση αυτή από τους ιδιώτες. Επιπλέον, είναι πολύ μεγάλο και το πρόβλημα λόγω των υψηλών επιτοκίων στις χρηματοδοτήσεις.

Δε βλέπεις πια το 70-80% που ήταν οι χρηματοδοτήσεις το 2007 και 2008, αντιθέτως -και δεδομένου ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί με τα δάνεια- τα χρησιμοποιούν ως συμπλήρωμα, δηλαδή πάνε για το 30-40-50%.

Ποια είναι συνήθως ως μ.ο. ποσοστιαία τα μέγιστα περιθώρια καλύτερης τιμής από την αρχική;

Τώρα είμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να δώσουμε την τιμή που προσφέρεται και να μη μας ζητήσουν παραπάνω, επομένως δεν πραγματοποιείται εύκολα αυτή η διαπραγμάτευση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ή μάλλον υπάρχει αλλά πλέον σε πολύ λιγότερο βαθμό.

Ποιες περιοχές της Αττικής «κινούνται» περισσότερο σε αγοραπωλησίες;

Πιο έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για τις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, λόγω της θάλασσας αλλά και όλης αυτής της ανάπτυξης της περιοχής. Ωστόσο, έχουν γίνει και στο κέντρο πολλές τοποθετήσεις καθώς και στα βόρεια.

Μιλήστε μας για την επίδραση της πανδημίας στον κλάδο σας καθώς και για το πως επηρέασε εσάς προσωπικά ως επαγγελματία η εν λόγω συγκυρία.

Η πανδημία πράγματι έπαιξε πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σε εμάς, αφού έπρεπε ένας άνθρωπος, μια φυσική παρουσία δηλαδή, να μπει σε ένα σπίτι. Και πολλές φορές σε έναν πολύ μικρό χώρο έπρεπε να συνευρεθούν πάρα πολλοί άνθρωποι (μεσίτες, οικογένειες με παιδιά, κλπ.). Για το λόγο αυτό, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα «πάγωμα», ο κόσμος ήταν αρκετά διστακτικός και κρατήθηκαν πάρα πολύ μεγάλες άμυνες ως προς αυτά τα ραντεβού.

Κι αν δε μπορείς να κάνεις ραντεβού δε μπορείς να κάνεις και πράξεις, είναι αλυσίδα. Νομίζω, βέβαια, ότι πλέον δεν υπάρχει αυτό. Σήμερα, υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας (όπως να μας ζητηθεί να φοράμε μάσκες για παράδειγμα), που συνήθως το βλέπουμε όταν στο σπίτι υπάρχουν πιο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.

Πιστεύετε πως είναι πιθανό να υπάρξει ξανά απότομη πτώση της ζήτησης, όπως συνέβη και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης;

Αυτές είναι οι μεταβλητές που καθορίζουν την αγορά και ποτέ δεν τις ξέρεις.

Λένε ότι οι απότομες ανηφόρες έχουν και απότομες κατηφόρες.

Βέβαια, εγώ θεωρώ ότι η χώρα μας δεν έχει απότομες ανηφόρες μέχρι στιγμής.

Αν γίνει κάποια διόρθωση θα γίνει σε πολύ ακριβά ακίνητα, που πήραν αξία πάρα πολύ γρήγορα.

Ως κανόνας όμως, υπάρχουν ακόμα περιοχές που είναι και πολύ οικονομικές και πολύ καλές. Φυσικά, δεν είναι άξονας μια Βουλιαγμένη ή μια Γλυφάδα για παράδειγμα, γιατί δε μπορεί να γίνει κανόνας το τι γίνεται μόνο σε δύο περιοχές.

Σε τι βαθμό πιστεύετε πως έχει επηρεάσει την αγορά και ενοικίαση ακινήτων η βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb;

Έχει φέρει επενδυτές σε αγοραπωλησίες και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε αυτούς που ψάχνουν να νοικιάσουν μια μόνιμη μίσθωση. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία ακινήτων.

Έχει πιο πολύ υπηρεσίες ξενοδοχείου και πολλοί μπερδεύονται καθώς νομίζουν ότι με την απλότητα που μπορεί να έχουν ένα σπίτι, στο οποίο να έχουν ένα εισόδημα χωρίς να ασχολούνται μπορεί να το κάνουν Airbnb και να μην ασχολούνται. Εκεί, βέβαια, έχεις full time δουλειά αλλά φυσικά δε το καταλαβαίνεις στην αρχή. Έτσι, πάρα πολύς κόσμος «μπήκε» στη βραχυχρόνια μίσθωση αλλά «βγήκε» γιατί και ο χρόνος αλλά και τα έσοδα μπορεί να μην τον κάλυψαν. Δεν είναι τόσο υπηρεσία ακινήτου δηλαδή που μπερδεύονται πολλοί, αλλά έχει περισσότερα στοιχεία και υπηρεσίες ενός Ξενοδοχείου.

Θεωρώ ότι η βραχυχρόνια μίσθωση θα δουλέψει αλλά, όπως έχει γίνει άλλωστε και τα τελευταία 2-3 χρόνια, θα έχει νόημα να ανατίθεται σε εταιρείες διαχείρισης. Ακόμα και από τους χρήστες του Airbnb, βλέπεις ότι αν κάποιο σπίτι δεν έχει τις σωστές κριτικές δεν έχει και κρατήσεις…

Ποιοι είναι, κατά τη γνώμη σας, οι λόγοι που έχουν συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη της αγοράς όσο και στην εκτόξευση των τιμών;

Καταρχάς πολλά χρόνια -κυρίως από το ’70 και μετά- η Ελλάδα δεν έχει κάνει ποτέ «κοιλιά» στην κτηματαγορά, μόνο ανοδική πορεία υπάρχει. Όταν λοιπόν, όλο αυτό το κομμάτι των δανείων, των κόκκινων δανείων και οι χρηματοδοτήσεις φουσκώσανε πάρα πολύ την αγορά το 2008-2009, αυτό μας έφερε μια δεκαετή κρίση, χρόνια κατά τα οποία πάρα πολύς κόσμος δεν έκανε κινήσεις και μόλις «άνοιξε» πάλι η αγορά, τρέξανε να επανατοποθετήσουν κεφάλαια σε ακίνητα.

Επίσης, ήρθαν και πάρα πολύ ξένοι μόλις αισθάνθηκαν ασφαλείς γιατί οι τιμές που έχουμε εδώ -που για μας πολλές φορές μπορεί να είναι άπιαστες- για το εξωτερικό, που έχουνε συνηθίσει σε αυτά τα νούμερα, είναι πολύ φθηνές.

Επομένως, πλέον δεν απευθύνεσαι μόνο σε ελληνικό κοινό αλλά σε παγκόσμιο, οι οποίοι θέλουν να επενδύουν στην Ελλάδα, διότι και σαν κλίμα και σαν ασφάλεια (κάτι που είναι πολύ σημαντικό) τους καλύπτει.

Και δικαίως, αφού θεωρώ πως είμαστε μια καλή χώρα για να μείνει κανείς.

Tέλος, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πανδημία, αφού πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν και εξακολουθούν να δουλεύουν απομακρυσμένα (μέσα από το laptop τους) κι έτσι μπορεί να επιλέξουν να μείνουν σε χώρες σα την Ελλάδα, πράγμα που δημιουργεί μια νέα τάση στα ακίνητα.

Τι ενδιαφέρει περισσότερο έναν υποψήφιο αγοραστή κατά την επιλογή ακινήτου προς αγορά;

Είναι ανάλογα την κατηγορία των ανθρώπων που ψάχνουν. Υπάρχει η κατηγορία των ανθρώπων που ψάχνει επενδυτικά, θέλουν δηλαδή να τοποθετήσουν κεφάλαια σε ακίνητα με εισοδήματα προκειμένου να έχουν ένα «παθητικό» εισόδημα, και υπάρχουν και οι βιοποριστικές ανάγκες, οι οποίες δημιουργούνται καθώς άνθρωποι παντρεύονται, κάνουν παιδιά κι όλο αυτό «μεγαλώνει σπίτια». Κι όλα αυτά διαμορφώνουν την αγορά σε κάθε επίπεδο. Συνήθως, οι πιο μεγάλες ζητήσεις είναι κυρίως σε σπίτια που έχουν δύο υπνοδωμάτια, χρονολογίας 2000-2010.

Λαμβάνοντας υπόψη την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, θα λέγατε πως οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές εξετάζουν περισσότερο πλέον το είδος της θέρμανσης που διαθέτει το οίκημα;

Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ειδικά φέτος είναι ένα κομμάτι που υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δε θα έλεγα, ωστόσο, πως είναι σωστό. Μια πενταετία πριν, όλα τα σπίτια τα είχανε κατευθύνει στο φυσικό αέριο.

Σήμερα, ξαφνικά, υπάρχει μια τεράστια προπαγάνδα –κατά τη γνώμη μου μέσα από την τηλεόραση- η οποία, θέλοντας για κάποιο λόγο να «φρενάρει» τον κόσμο, του «φορτώνει» το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση του φυσικού αερίου…

Μάλιστα, το 2025 υπάρχει ψηφισμένο μέτρο ότι πρέπει να καταργηθούν οι καυστήρες πετρελαίου. Άρα, βλέπουμε μια αναρχία και μια τάξη αυτή τη στιγμή στην αγορά που δεν είναι και τόσο νορμάλ.

Πως έχει επηρεάσει την κτηματαγορά η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και η υποχρεωτική έκδοση αντίστοιχου πιστοποιητικού ενεργειακής «κλάσης»;

Το πιστοποιητικό, ενώ είναι κάτι το οποίο είναι υποχρεωτικό σε όλες τις πράξεις, θεωρώ ότι δεν έχει την αξία που θα έπρεπε να έχει σαν χαρτί. Αν εξαιρέσουμε τα καινούρια -που είναι όλα καλής ενεργειακής κλάσης- στα παλαιότερα ακίνητα που υπάρχουν, είτε σε μισθώσεις είτε προς πώληση, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα σε ενεργειακή κλάση μεταξύ των σπιτιών που σου «κάνουνε».

Βλέπεις ότι υπάρχει το πιστοποιητικό, υπάρχει αυτή η ιδέα του ανθρώπου που να θέλει να είναι ενεργειακά αναβαθμισμένο το σπίτι του αλλά, όπως είναι η κατάσταση της αγοράς τώρα, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Βέβαια, ίσως στο μέλλον αξιοποιηθεί αυτό το πράγμα, γιατί τα τελευταία 3-4 χρόνια αρκετά σπίτια έχουν πάρει και επιδοτήσεις και έχουν ξεκινήσει και γίνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις, που δεν γινόντουσαν με την κρίση.

Τώρα όλο αυτό το πράγμα ξεκινάει με τα πολύ καινούρια –και ενεργειακά αναβαθμισμένα- σπίτια και με τα παλιά, που έχουν ανακαινιστεί. Ωστόσο, αυτοί που τα έχουν ανακαινίσει και τα έχουν κάνει ενεργειακά δε τα βγάζουν στην αγορά γιατί τα θέλουν για προσωπική τους χρήση και αφού δεν έχουν βγει, όλο αυτό ίσως δεν έχει προλάβει να δημιουργήσει τη δική του τάση στην αγορά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβετε ότι ο πελάτης είναι αξιόπιστος και θα αγοράσει το ακίνητο; Είναι θέμα εμπειρίας;

Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το πως ψυχολογείς έναν πελάτη. Θεωρώ πως μετά από ένα σημείο ναι, είναι εμπειρία, αλλά μη νομίζεις ότι δεν πέφτεις κι έξω. Υπάρχουν φορές που λες «εντάξει, αυτός σιγά μην αγοράσει» κι εν τέλει αγοράζει και είναι κι άλλες φορές που φεύγεις από εκεί και λες «το πούλησα!» και βλέπεις πως δεν σε ξαναπαίρνει τηλέφωνο. Δε μπορείς να ψυχολογήσεις κάποιον εύκολα.

Τι πρόβλεψη θα κάνατε για τα επόμενα τρία χρόνια στον κλάδο των ακινήτων;

Η αλήθεια είναι πως δε γίνεται να κάνεις πρόβλεψη ούτε για εξάμηνο με τις εξελίξεις που τρέχουν αυτή την περίοδο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα έργα τα οποία είναι προγραμματισμένα να γίνουν σε όλη την Ελλάδα είναι έργα τα οποία θα δώσουνε τεράστια δυναμική και μας κάνουν ένα προορισμό που είναι παγκόσμιος προορισμός πλέον.

Η αγορά θα κινηθεί, δε θα δούμε πολλές πτωτικές τάσεις κι αν ο τουρισμός είναι όπως ήταν φέτος θα υπάρξει τεράστια ανάπτυξη!

Η ομάδα της Top Town ευχαριστεί από καρδιάς τον Στάθη Βερύκιο για τη φιλοξενία, την όμορφη κουβέντα και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως στο Goutos Properties, το σλόγκαν «Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε ειλικρινείς, επαγγελματίες και αξιόπιστοι απέναντι σας, σεβόμενοι τις ανάγκες και τις επιδιώξεις σας.» γίνεται πράξη!