Ξυπνάς το πρωί και νιώθεις κουρασμένος/η;

Το σώμα σου είναι άκαμπτο και βαρύ;

Μήπως τότε το στρώμα σου φωνάζει «αλλαγή»;

Οι λόγοι που προκαλούν κούραση, αϋπνία και όποια άλλα προβλήματα ύπνου μπορεί να είναι πολλοί. Ένας εξ αυτών είναι και η παρουσία ενός ακατάλληλου στρώματος.

Παρακάτω θα διαβάσεις για τα πέντε top σημάδια που αποδεικνύουν περίτρανα ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις το στρώμα σου με ένα καινούριο.

Γιατί η καλή ποιότητα ύπνου αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά!

1. Παλιό στρώμα

Όπως είναι λογικό, τα στρώματα ύπνου δεν έχουν σχεδιαστεί να «κρατούν» για πάντα. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τον κατασκευαστή, την ποιότητα, τον τύπο κ.α.

Κατά μέσο όρο όμως, αν ένα στρώμα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των 8-10 χρόνων, είναι σημαντικό να αντικατασταθεί σύντομα! Είναι κρίμα να περιμένεις να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα για να το αλλάξεις. Η ηλικία του στρώματος σου αρκεί!

2. Ορθοπεδικά προβλήματα

Μια συνηθισμένη συνέπεια κακού ύπνου είναι τα προβλήματα στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη, που προκύπτουν κυρίως λόγω της μη ευθυγράμμισης της πλάτης κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ναι, αυτό μπορεί να οφείλεται στην στάση του ύπνου σου, αλλά σίγουρα συμβάλλει σημαντικά και ο τύπος του στρώματος που χρησιμοποιείς!

Το κάθε σώμα έχει διαφορετικές ανάγκες και ανάλογα με το τι χρειάζεσαι πρέπει να επιλέξεις και το κατάλληλο είδος (π.χ. η σκληρότητα του στρώματος παίζει βασικό ρόλο)!

Τη λύση θα τη βρεις στις επιχειρήσεις με ορθοπεδικά στρώματα, τα οποία παρέχουν την κατάλληλη στήριξη, ώστε η σπονδυλική στήλη να παραμένει… στη θέση της!

3. Αλλαγή σωματικού βάρους

Η μεταβολή του σωματικού σου βάρους, συχνά επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου. Αν το σωματικό σου βάρος αυξήθηκε, ένα πολύ μαλακό στρώμα θα έχει ως αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να μην υποστηρίζεται επαρκώς. Από την άλλη, αν έχασες σωματικό βάρος, ένα σκληρό ορθοπεδικό στρώμα ενδέχεται να μην είναι πλέον το κατάλληλο για σένα.

Τώρα όμως είσαι έτοιμος να επιλέξεις εκείνο που θα ανταποκριθεί στις νέες σου ανάγκες, έτσι δεν είναι;

4. Κοιμάσαι μπρούμυτα

Καλώς ήρθες στο κλαμπ! Αυτή η στάση ύπνου, εκτός από αγαπημένη σου, είναι και η πιο ζεστή. Έλα όμως που ένα λάθος στρώμα είναι ικανό να παραμορφώσει την σπονδυλική στήλη, προκαλώντας σου χρόνιους πόνους!

Το καλύτερο στρώμα για εσένα που κοιμάσαι μπρούμυτα είναι αυτό που δε θα είναι ούτε πολύ σκληρό, γιατί τότε θα υποφέρεις από την πίεση στη λεκάνη και τα γόνατα, αλλά ούτε πολύ μαλακό, γιατί τότε η σπονδυλική στήλη δεν θα υποστηρίζεται σωστά.

Your welcome!

5. Βακτήρια

Ας πούμε αλήθειες. Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να εστιάζουμε στην καθαριότητα μόνο όταν βλέπουμε κάτι βρώμικο, με αποτέλεσμα να αγνοούμε την ύπαρξη των αόρατων μικροοργανισμών που βρίσκονται στο κρεβάτι μας.

Το στρώμα όμως είναι μια εξαιρετική φωλιά για τα βακτήρια και τα ακάρεα, τα οποία ακόμα και αν δεν μεταδίδουν ασθένειες, μας προκαλούν συχνά αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Και επειδή ο καθαρισμός μπορεί μόνο να περιορίσει το πρόβλημα, ένα καινούριο στρώμα είναι η πραγματική λύση!