“Drinks, meals and memories made here”

Για σένα που λατρεύεις να πίνεις το ποτό σου σε εναλλακτικούς χώρους, για σένα που είσαι πιστός φαν της κρασοκατάνυξης, για σένα που θέλεις να χορέψεις και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί, για σένα που έχεις μπει για τα καλά στην brunch φιλοσοφία και δε την αλλάζεις με τίποτα, αλλά και για σένα που επιθυμείς με μία και μόνο έξοδό σου να μεταφερθείς μέχρι… το Περού, η ομάδα της Top Town συγκέντρωσε τα top 5 πιο ωραία, ανατρεπτικά, κεφάτα, ερωτικά και δημιουργικά στέκια της Αθήνας, που κάνουν αυτή την πόλη να… σφύζει από ζωή!

Μπλε Παπαγάλος

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα όλοι αναζητάμε μέσα στην καθημερινότητα είναι την ομορφιά και την ξεγνοιασιά που θα μας ενθουσιάσει και θα πάρει –έστω και για λίγο- από πάνω μας το βάρος της ρουτίνας. Ο Μπλε Παπαγάλος είναι ένα τέτοιο μέρος, αφού, από την πρώτη κιόλας στιγμή, εντυπωσιάζει με τη μοναδική ατμόσφαιρα, το ρετρό σκηνικό με τα σαλονάκια, τους βελούδινους καναπέδες και τις σκαλιστές πολυθρόνες, τα έπιπλα φερ-φορζέ και τόσα ακόμη vintage φιλοσοφίας διακοσμητικά, που θα σε μεταφέρουν μεμιάς σε μιαν άλλη εποχή…

Αυτό το ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας γοητευτικό αθηναϊκό bar βρίσκεται στην πλατεία Αυδή, μια εντυπωσιακή πλατεία του Μεταξουργείου, που -αμέσως μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός- μετατρέπεται σε έναν πολυσυζητημένο πόλο έλξης για όλους όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ τους πλάι σε ένα ηλιόλουστο φυσικό τοπίο. Καλύτερο σημείο; Τα χαριτωμένα τραπεζάκια του Μπλε Παπαγάλου, που καλείσαι να προλάβεις πριν γεμίσουν από κόσμο!

Στον Παπαγάλο όλα ξεκινούν με έναν κορυφαίο καφέ, φημισμένο για το άρωμα και τη γεύση του, συνεχίζονται με ένα εξαιρετικό και χορταστικό brunch και καταλήγουν σε έναν -πλήρως εναρμονισμένο με τη φιλοσοφία του μαγαζιού- κατάλογο από ποτά και κοκτέιλ, που ανανεώνεται ανάλογα με την εποχή και δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του.

Η μουσική δυναμώνει και το βράδυ ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο, δικαιώνοντας όλους εμάς που θεωρούμε τον Μπλε Παπαγάλο ένα από τα πιο in all-day στέκια της Αθήνας!

Περισσότερες πληροφορίες…

OINOSCENT

Αν μας λέγανε «πείτε μας μια λέξη, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίζει απόλυτα το Oinoscent», αυτή θα ήταν σίγουρα η λέξη εξέλιξη.

Ας δούμε μαζί γιατί…

Αυτό το δημοφιλές wine bar, ξεκίνησε από έναν μικρό χώρο, μια ανάσα μακριά από την πλατεία Συντάγματος, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το καλό κρασί και φυσικά την καλή παρέα. Λίγο αργότερα, εξαιτίας και της ανάγκης να βρεθεί ένας μεγαλύτερος χώρος που θα λειτουργούσε υποστηρικτικά στην περίφημη κάβα του, το Oinoscent μετακομίζει απέναντι από την πρώτη του διεύθυνση –αλλά στον ίδιο δρόμο- δημιουργώντας ένα μικρό bistro και αγαπημένο meeting point των απανταχού… οινολάτρων. Επόμενη εξέλιξη, το Wine bar γίνεται πλέον ένα ιδιαίτερο Wine Restaurant με δυναμική κουζίνα, κυρίως χάρη στη δημιουργικότητα και τη σοφή ματιά του Δάνη Αγαπητού και του Άρη Σκλαβενίτη, των οποίων κύριο μέλημα ήταν και παραμένουν οι ανάγκες της των πελατών τους.

Ως ένα πραγματικά γνήσιο wine bar, που πρωτίστως σέβεται τον εαυτό του και στη συνέχεια τους φιλοξενούμενούς του, το Oinoscent διαθέτει μια νεανική και ασυναγώνιστη κάβα με περισσότερες από χίλιες ετικέτες ελληνικού αλλά και ξένου αμπελώνα, που κρατά το ενδιαφέρον σου ζωντανό από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γουλιά. Και αυτό είναι κάτι που δε θα μπορούσε σίγουρα να συμβεί χωρίς τη βοήθεια του διαρκώς πρόθυμου και δυναμικού team του καταστήματος, που σε καλεί να ανακαλύψεις νέες και ανανεωμένες επιλογές κρασιού αλλά και άριστα συνδυασμένες γεύσεις, όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μεζεδάκια, σαλάτες ή τάρτες, που αναβαθμίζουν σημαντικά αυτό το μοναδικό ταξίδι οινογνωσίας.

Στα πιάτα, που επιμελείται ο σεφ Γιάννης Τσικουδάκης, μέσα από ένα εξεζητημένο και παράλληλα απλοϊκό μενού, θα βρεις επιλογές όπως η ανεπανάληπτη ταραμοσαλάτα ντομάτας, με ψητή ντομάτα, αυγοτάραχο, ελαιόλαδο και φύτρες μαϊντανού αλλά και το καψαλισμένο μπρόκολο σχάρας με σάλτσα φιστικοβούτυρου, μοσχολέμονο και κόλιανδρο, που βρήκαν μια ισχυρή θέση στην καρδιά μας και, όπως ήταν αναμενόμενο, όχι μόνο στη δικιά μας! Το γευστικό σου ταξίδι δεν κλείνει πριν γευτείς το ονειρικό brownie χαρουπιού με παγωτό καραμέλας, που έχει ήδη αφήσει εποχή…

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εκείνα που κάνουν την επίσκεψη σου στο Oinoscent μια αληθινά ξεχωριστή εμπειρία, με έντονη οικεία αίσθηση. Και δεν είναι και λίγα, σωστά;

Περισσότερες πληροφορίες…

THE BANK JOB

Για όσους συχνάζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας –και όχι μόνο- η οδός Κολοκοτρώνη αποτελεί αυτό που λέμε «ένας δρόμος χιλιάδες συναισθήματα», αφού εδώ συναντάμε καθημερινά πλήθος κόσμου που απολαμβάνει το ποτό του, χορεύει, διασκεδάζει και –κυρίως τα Σαββατοκύριακα- παρτάρει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες! Φυσικό και επόμενο λοιπόν, μια τέτοια οδός να «φιλοξενεί» ένα από τα πιο πολυσύχναστα και καθιερωμένα στέκια του κέντρου, το περίφημο The Bank Job.

Αυτό το δικαίως πολυσυζητημένο νεανικό meeting point «γεννήθηκε» το 2012 από την ανάγκη των ιδιοκτητών του να ξεφύγουν από τα τετριμμένα, δημιουργώντας κάτι εντελώς διαφορετικό που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα του κεφαλαίου «cocktail bars» στο κέντρο της Αθήνας. Και μάντεψε… τα κατάφερε!

Οι επισκέπτες του Bank Job απολαμβάνουν τον πολύ όμορφο, ιδιαίτερο και ιστορικής σημασίας χώρο του μαγαζιού, ο οποίος παλαιότερα λειτουργούσε ως το μέρος που καταμετρούσε τα χρήματά του το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Έτσι εξηγείται αυτό το σκοτεινό και μυστηριώδες σκηνικό, με το παλιό μωσαϊκό, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τις αξιοπρόσεκτες χρωματιστές λεπτομέρειες στους τοίχους και κυρίως το παλιό χρηματοκιβώτιο, που πλέον έχει μετατραπεί σε ένα αυστηρό και επιβλητικό πάσο.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, σειρά έχουν τα δροσιστικά ποτά και τα ευφάνταστα κοκτέιλ, με μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, σιρόπια και πλήθος ακόμα συστατικών που, παρόλο που οι συνταγές τους θα παραμείνουν για πάντα ένα επτασφράγιστο μυστικό, σου κάνουν «κλικ» και μόνο με το όνομά τους (κάθε χρόνο υπάρχει και μια νέα cocktail list που φροντίζει γι αυτό). Ό,τι όμως κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως το μαγαζί φτιάχτηκε για να  ικανοποιεί ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα, αφού, σύμφωνα με τον bartender και ιδιοκτήτη του μαγαζιού Δημήτρη Τσάλα, αντιπροσωπεύει τη χρυσή τομή μεταξύ διασκέδασης και πραγματικά καλού ποτού.

Το must try και best selling κοκτέιλ είναι το «Robin Hood», με φρέσκο τσίλι, πιπέρι, ρούμι, φρέσκο χυμό από lime και πορτοκάλι, σιρόπι από μέλι, βανίλια, ginger και λίγα dash Angostuta bitters. Και αν αυτό δε σημαίνει «ψαγμένη συνταγή», τότε τι;

Πέραν των εξαιρετικών cocktails όμως, στα δυνατά χαρτιά του Bank Job είναι και οι funky και soul μουσικές, ενώ τα Παρασκευο-Σάββατα θα ξενυχτήσεις χορεύοντας σε… rnb ρυθμούς!

Περισσότερες πληροφορίες…

HIPPY HIPPO

Αν ψάχνεις ένα μέρος της πόλης, όπου μπορείς να πας όλες τις ώρες της ημέρας, να καθίσεις να δουλέψεις με τον υπολογιστή σου ή να συναντηθείς με την παρέα σου, να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σου, να ακούσεις μουσική σε ένα όμορφο, φωτεινό και ανεβαστικό περιβάλλον και παράλληλα να βρίσκεσαι και κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, τότε το Hippy Hippo είναι ιδανικό.

Η minimal αισθητική (υπογράφει η interior designer Κορνηλία Φετούρη), η χαριτωμένη διακόσμηση που μεμιάς σου θυμίζει κάτι από Βερολίνο, τα –σχεδόν πάντα γεμάτα- σιδερένια τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο και κυρίως το γεγονός πως εδώ όλοι μπορούν να συνυπάρχουν και παράλληλα ο καθένας να απολαμβάνει αυτό που επιθυμεί, έχουν αναδείξει αυτόν τον υπέροχο urban χώρο σε top meeting point, που με την ξεχωριστή του αύρα μαγνητίζει πλήθος επισκεπτών.

Εδώ βρίσκουμε καθημερινά τη Μαρία Μάρη, μία εκ των τριών ιδιοκτητών, η οποία με την πλούσια εμπειρία της στο χώρο της εστίασης, έχει βαλθεί να καταστήσει το Hippy Hippo έναν από τους πιο δυνατούς γαστρονομικούς προορισμούς της πρωτεύουσας, με βασικό της μέλημα το μενού να απευθύνεται σε όλα (μα όλα) τα γούστα.

Και ναι, αυτό φυσικά σημαίνει πως το μενού του καταστήματος, αρτίως επιμελημένο από τη Σοφία Ουλή, διαθέτει και αρκετές vegetarian και vegan επιλογές αλλά και πιάτα που, με την εξαιρετική εκτέλεσή τους και φυσικά την μοναδική γεύση τους, έχουν κατακτήσει ήδη τους φανς τους.

Και μιας και μιλήσαμε για γεύση, θεωρούμε σημαντικό να σε πληροφορήσουμε πως το φαγητό εδώ φημίζεται κυρίως για δύο άκρως απολαυστικές κατηγορίες. Πρώτη, το λαχταριστό και πλούσιο brunch του, όπου θα συναντήσεις τα γευστικά αφράτα pancakes με μπέικον και maple syrup αλλά και το must-try «Yogi Bowl», δηλαδή βιολογικό γιαούρτι με μέλι και φρούτα εποχής που σερβίρεται μέσα σε ένα μπολ από… χειροποίητη, σπιτική granola!

Η δεύτερη κατηγορία είναι αφιερωμένη στα American cakes. Εδώ όπου η ελληνοαγγλίδα pastry chef Lucy Καραγιώργου ξεκινάει από μια σπιτική συνταγή και τη μεταμορφώνει στην πιο γλυκιά γευστική εμπειρία, όπως έκανε και με το «Burnt Cheesecake», το οποίο θα σπεύσεις αμέσως τώρα να παραγγείλεις (ήρεμα το λέμε).

Σε αυτό το μαγαζί οι γεύσεις συνδυάζονται εξαιρετικά με τα εμπνευσμένα signature κοκτέιλ, που ετοιμάζονται από τους εμπειρότατους bartenders. Στα top κοκτειλ το «Monstera» (με τεκίλα, μεσκάλ, Aperol, πιπεριά pimento, Falernum και μοσχολέμονο) αλλά και το «Rumble Hippy» (με ρούμι, ανανά, καρύδα και άγρια μούρα), που καταφθάνει σε μια εμφάνιση με έμφαση στη λεπτομέρεια!

Περισσότερες πληροφορίες…

HUACA NIKKEI RESTO BAR

«Ιερός τόπος», «Σπίτι του Θεού» ή απλώς Huaca Nikkei Resto Bar. Όποιο όνομα ή ερμηνεία κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως αυτό το λιλιπούτειο εστιατόριο στην περιοχή του Μετς, έχει ήδη γοητεύσει κάθε πτυχή της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής.

Η μεγάλη μπάρα με τις ξύλινες αποχρώσεις, η oriental σάλα, οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, τα παγόνια, τα μπαμπού και οι ανθισμένες κερασιές, συνθέτουν μια πλήρως εξωτική και γουστόζικη ατμόσφαιρα minimal αισθητικής, κάνοντας τη δημιουργό Στέλλα Ανδρικοπούλου να φουσκώνει από περηφάνια!

Με την Ειρήνη Μπέκα (γνωστή για τη μεγάλη της αγάπη για την περουβιανή γαστρονομία) και τον Παναγιώτη Λογοθέτη (με μεγάλη αδυναμία στο σούσι) να ενώνουν τις δυνάμεις αλλά και την πολυετή εμπειρία τους, συνδυάζοντας την Περουβιανή και την Ιαπωνική κουλτούρα σε ένα πιάτο, το Huaca έχει πράγματι καταφέρει να αποτελεί φόρο τιμής ενός παγκόσμιου γευστικού trend ονόματι Nikkei κουζίνα.

Στο μενού που επιμελείται o Δημήτρης Κότσαλης και περιλαμβάνει γευστικούς συνδυασμούς τόσο της Άπω Ανατολής όσο και της χώρας των Άνδεων, θα γευτείς τα πιο ιδιαίτερα, γευστικά και πληθωρικά Nikkei πιάτα αλλά και πιο κλασικές γεύσεις, πάντοτε όμως με δημιουργικές πινελιές. Άκρως ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή επιλογή είναι το ρολό από τηγανητό σολομό με guacamole και σουσάμι αλλά και το απολαυστικό Wagyu beef tataki with truffles ponzu, shiitake mushrooms & spring onion. Για επιδόρπιο, η Namelaka (σοκολατένια κρέμα) με σος ανανά, crumble από μπαχαρικά και παγωτό βανίλια σε προκαλεί να τη δοκιμάσεις και -πίστεψε μας- είναι αδύνατον να αντισταθείς…

Και επειδή εμείς δεν μπορέσαμε να σκεφτούμε καλύτερη συνοδεία για το φαγητό μας από ένα signature cocktail, εμπνευσμένο από τον γνώστη Άρη Χατζηαντωνίου (από το «MoMix), παραγγείλαμε το «White ‘n Stormy», με λευκό ρούμι, το οποίο και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Φυσικά, η καινοτόμα και ενημερωμένη λίστα του μαγαζιού περιλαμβάνει και πιο κλασσικά ποτά αλλά και αρκετές ποικιλίες κρασιών, φημισμένες τόσο για το άρωμα όσο και για τη γεύση τους…

Περισσότερες πληροφορίες…

Κάθε γωνιά της πόλης έχει να διηγηθεί τη δική της ιστορία και κάθε μαγαζί δίνει το δικό του μοναδικό και ξεκάθαρο αποτύπωμα στον χαρακτήρα της. Έλα μαζί μας και ανακάλυψε όλα τα κορυφαία στέκια και γράψε τη δική σου ιστορία