«Μπαρμπέρικα»: Λίγα λόγια για την ιστορία τους!

Από το 1880 έως το 1940, τα barber shops έζησαν τη χρυσή τους εποχή σε Ευρώπη και Αμερική, τότε που οι άντρες συνήθιζαν να μαζεύονται εκεί αναζητώντας, όχι μόνο το ξύρισμα ή το κούρεμα, αλλά και τη κοινωνική συναναστροφή.

Η επίσκεψη στο κουρείο ήταν εβδομαδιαία ή και μερικές φορές καθημερινή συνήθεια. Τα κουρεία ήταν αριστοκρατικά μέρη με ιδιαίτερη διακόσμηση, όπως μαρμάρινους πάγκους με πολύχρωμα μπουκαλάκια από φυσητό γυαλί, καρέκλες περίτεχνα σκαλισμένες από δρυ και καρυδιά με λεπτή δερμάτινη επένδυση, μοναδικές κούπες ξυρίσματος και καλλιτεχνικές διαφημιστικές πινακίδες.

Τα πιο “high” μάλιστα κουρεία είχαν ακόμη και κρυστάλλινους πολυελαίους που κρέμονταν από ζωγραφισμένα ταβάνια.

Παρόλη την πολυτέλεια όμως, τα κουρεία ήταν φιλόξενα και φιλικά. Η μυρωδιά του κερασιού, του μήλου, του βούτυρου και του καπνού από τσιγάρο σε συνδυασμό με τα αρώματα των προϊόντων περιποίησης, των πομάδων, των ελαίων και των πούδρων συνέθεταν ένα οικείο, ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον για κάθε άντρα.

Τα σύγχρονα barber shops, τώρα, έχουν σκοπό να πετύχουν ακριβώς το ίδιο, συνδυάζοντας παλιά και νέα φιλοσοφία στην ανδρική περιποίηση και ταξιδεύοντας παράλληλα τον πελάτη σε μια πιο vintage εποχή…

Ψαλίδια, κομπρέσες, μηχανές, λάδια, πηλός, πετσέτες και φαλτσέτες είναι μερικά από τα εργαλεία ενός καλού barber shop.

Εμείς συγκεντρώσαμε τους 5 top λόγους για να τα επισκεφθείς!

1. Η μοναδική ατμόσφαιρα

Τα ανδρικά κουρεία σχεδιάζονται με γνώμονα τους άνδρες. Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα στην οποία οι άνδρες μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την εμπειρία του κουρέματος και του ξυρίσματος.

Τα σύγχρονα μπαρμπέρικα έχουν αναδειχθεί σε χώρους εξαιρετικά ιδιαίτερους, που επενδύουν στη διακόσμηση (μοντέρνο, vintage, industrial κ.α.), την τοποθεσία (παλιά ψηλοτάβανα κτήρια κ.α.), αλλά και στη δημιουργία μίας vintage αισθητικής, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις!

Ακόμη, ορισμένα διαθέτουν τοίχους με αθλητικά αναμνηστικά ή είναι πιο απλά διακοσμημένα, αλλά πάντα το περιβάλλον θα είναι αναμφισβήτητα ανδρικό.

2. Οι ιστορίες της καρέκλας

Η σχέση πελάτη-μπαρμπέρη, ειδικά ύστερα από μερικές επισκέψεις, παγιώνεται. Καθισμένος στη καρέκλα του θα νιώσεις ότι μπορείς να ανοιχτείς και να συζητήσεις οτιδήποτε μπορεί να ειπωθεί σε αντροπαρέες!

Oι μπαρμπέρηδες είναι άνθρωποι που προέρχονται από όλα τα μονοπάτια της ζωής, με εμπειρίες, γνώσεις και ενδιαφέρουσες ιστορίες να μοιραστούν μαζί σου, αλλά και πολύ καλό αυτί!

Επιπλέον, η κοινωνικοποίηση είναι δεδομένη αφού νέοι, ηλικιωμένοι και μεσήλικες γίνονται όλοι μια παρέα μέσα σε ένα μπαρμπέρικο!

3. Το τέλειο ξύρισμα

Όσα χρόνια εμπειρίας κι αν μαζέψει ένας άντρας με το ξύρισμα στο σπίτι, κανείς δεν θα καταφέρει να φτάσει το ποιοτικό ξύρισμα του μπαρμπέρικου που έχει την μορφή τελετουργίας!

Ζεστές κομπρέσες, ειδικά πινέλα, λεπίδες, κομπρέσες (κρύες αυτή τη φορά), ενυδατικές κρέμες, μάσκες προσώπου και κολόνιες αποτελούν τα βήματα που, εάν ακολουθηθούν σωστά, ολοκληρώνουν την εμπειρία ενός σωστού ξυρίσματος που θα σε κάνει να εκτιμήσεις τις δεξιότητες αυτής της τέχνης!

Μάλιστα, οι περισσότεροι μπαρμπέρηδες, προτείνουν στους πελάτες τους αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο. Άλλωστε, δεν πάει σε όλους το μούσι και το μουστάκι!

4. Εξειδικευμένη αντρική φροντίδα μαλλιών

Εκπαιδευμένοι, συγκεκριμένα, στην τέχνη των αντρικών κομμώσεων, στα διαφορετικά είδη μαλλιών και κουρεμάτων, αλλά και των κλασσικών κουρεμάτων (όπως undercut & pompadour), οι κουρείς μπορούν να σου προτείνουν το ιδανικό κούρεμα, αναλύοντας τον τύπο των μαλλιών σου και το σχήμα του προσώπου σου.

Έχουν τη γνώση!

Kαταλαβαίνεις τη διαφορά του επαγγελματισμού από τις γενικές και αόριστες προτάσεις, έτσι δεν είναι;

5. Οικογενειακή παράδοση

Είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα να κάνεις με τον πατέρα ή τον γιο σου. Οι άντρες χρειάζονται παραδόσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να συνδεθούν μεταξύ τους.

Πολλοί άντρες πηγαίνουν στον ίδιο κουρέα όλη τους τη ζωή και έχουν συστήσει στους γιους τους την ίδια καρέκλα και τον ίδιο κουρέα.

Είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους άντρες της ζωής σου!

Αναζήτησε τα καλύτερα barbershops στην περιοχή σου ΕΔΩ.