“Ο πελάτης είναι ο πιο σημαντικός επισκέπτης στις εγκαταστάσεις μας. Δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς εξαρτόμαστε από αυτόν. Δεν αποτελεί διακοπή στη δουλειά μας. Είναι ο σκοπός της δουλειάς μας. Δεν είναι ο outsider στην επιχείρησή μας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της. Δεν του κάνουμε τη χάρη που τον εξυπηρετούμε. Μας κάνει τη χάρη που μας δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε.” Μαχάτμα Γκάντι

Η ικανοποίηση των πελατών μιας επιχείρησης είναι προτεραιότητα!

Η υπερδύναμη της αξιολόγησης

Εκτός από τα έσοδα που προσφέρουν οι πελάτες στην επιχείρηση που επισκέπτονται, της δίνουν παλμό και κατεύθυνση, λειτουργούν ως ανεκτίμητη πηγή ανατροφοδότησης, αλλά και ως εμπνευστές νέων ιδεών. Γίνεται αντιληπτό, συνεπώς, ότι η σωστή διαχείριση των πελατειακών σχέσεων μιας επιχείρησης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία της.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ειδικά του διαδικτύου και των social media έχουν μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» οι γνωστές σε όλους μας αξιολογήσεις. Είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια σχετικά με την επιλογή ενός καταστήματος, που φαίνεται πως επηρεάζουν τις αποφάσεις των καταναλωτών πολύ περισσότερο απ’ όσο έχουμε συνειδητοποιήσει.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως όταν κάποιος θέλει, για παράδειγμα, να επισκεφτεί ένα εστιατόριο για φαγητό, είναι πολύ πιθανό να ψάξει προηγουμένως για online αξιολογήσεις-κριτικές και σχόλια πελατών, έτσι ώστε τελικά να καταλήξει στο ποια τελικά θα είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνον.

Επειδή λοιπόν η online φήμη μιας επιχείρησης χτίζεται μέσα από τα reviews αγγλιστί και τα σχόλια των χρηστών, στην Top Town είμαστε εδώ για να σου απαριθμήσουμε μερικούς από τους λόγους που αναδεικνύουν τη σημασία του να κάνεις κι εσύ αξιολογήσεις τόσο για τις επιχειρήσεις γενικά, όσο και συγκεκριμένα μέσα στη δική μας πλατφόρμα.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογώντας μια επιχείρηση της Top Town:

1. Eπιβραβεύεις τις επιχειρήσεις που προσφέρουν καλές υπηρεσίες

Οι θετικές διαδικτυακές κριτικές αξίζουν πολλά και μπορούν να προσφέρουν στην επιχείρηση οφέλη που, αποδεδειγμένα, δεν μπορεί να προσφέρει μια απλή καμπάνια μάρκετινγκ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «νέο πεδίο» στην επικοινωνία, που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της παραδοσιακής (από στόμα σε στόμα) και μιας ιογενούς μορφής ανατροφοδότησης, που είναι ικανή να επηρεάσει τη γνώμη σου.

Με λίγα και απλά κυρίως λόγια, τα θετικά reviews είναι σαν καμπάνιες μικρο –μάρκετινγκ, που συνεχίζουν να λειτουργούν πολύ μετά την δημοσίευση της διαδικτυακής κριτικής, παρέχοντας, έτσι, μια σταθερή θετική εικόνα σε πιθανούς πελάτες, κάτι που σαφέστατα ωφελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιχείρηση. Άρα, αν έμεινες ευχαριστημένος/η πες της το! Ποιος δεν χρειάζεται να ακούσει το “Μπράβο” όταν κάνει καλή δουλειά;

2. Η «φωνή» σου δημιουργεί σχέση με την επιχείρηση

Η κριτική σου είναι μια πολύ δυνατή “φωνή”, ακόμη και πίσω από την οθόνη του κινητού σου. Οι έρευνες λένε, ότι όταν αφιερώνεις χρόνο για να πραγματοποιήσεις μια διαδικτυακή αξιολόγηση, συνήθως υπάρχει συναισθηματική εμπλοκή με την επιχείρηση, είτε γιατί σου άρεσε πολύ, είτε όχι.

Είναι ένα μέσο έκφρασης, που εκτός από την αίσθηση του ότι ανήκεις σε μια κοινότητα που η φωνή σου εισακούγεται, δημιουργεί και, είτε μια καλή «σχέση», που είναι το θεμιτό αποτέλεσμα, είτε μια “κακή” σχέση με την επιχείρηση που σε εξυπηρέτησε.

Όπως και να έχει, ανοίγει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ σας, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση, που έμεινες ευχαριστημένος/η, την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς την επιχείρηση, θα νιώσεις πιο φιλικά και οικεία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, θα βοηθήσεις την επιχείρηση να βελτιωθεί και θα το έχεις “βγάλει” και από μέσα σου!

3. Βοηθάς τους υπόλοιπους χρήστες να επιλέξουν την επιχείρηση που τους ταιριάζει καλύτερα

Η γνώση της εμπειρίας των καταναλωτών αποκτά ύψιστη σημασία, καθώς οι υποψήφιοι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν τη γνώμη των άλλων πελατών και αν τελικά “πήραν” αυτό που τους υποσχέθηκε η επιχείρηση.

Η πρόσβαση σε κριτικές που αφορούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα των υπηρεσιών, καθιστά πολύ πιο εύκολο να επιλέξουμε την επιχείρηση που θέλουμε να επισκεφθούμε.

Αποκτούμε μια ιδέα από την αρχή για το αν θα ξοδέψουμε τα χρήματα μας σωστά, γιατί, μεταξύ μας, κανείς δε θέλει να σπαταλάει χρήματα!

Και φυσικά, το γεγονός πως μια επιχείρηση έχει λάβει ήδη διαδικτυακές κριτικές, είναι αρκετό για να την επισκεφθούν νέοι πελάτες, αλλά και να τους δώσει το κίνητρο και την εμπιστοσύνη να υποβάλουν τη δική τους γνώμη για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Αν λοιπόν είσαι κι εσύ από τους ντετέκτιβ των αξιολογήσεων, διευκόλυνέ μας όλους και άφησε την ειλικρινή κριτική σου στην επιχείρηση!

4. Βελτιώνεις τις επιχειρήσεις επισημαίνοντας τυχόν λάθη τους και τις ενθαρρύνεις να γίνουν καλύτερες

Πολύ καλά διάβασες! Μία αρνητική κριτική σαφώς και δεν σημαίνει αυτόματα πως μια επιχείρηση δεν παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες. Γιατί; Γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες, απαιτήσεις και γούστα. Είναι πρακτικά αδύνατον λοιπόν να ικανοποιεί το 100% των πελατών της!

Επομένως, μια αρνητική κριτική δεν δείχνει απαραίτητα πως μια επιχείρηση κάνει κάτι λάθος, αλλά ούτε και ότι η κριτική είναι λάθος.

Αν, όμως, τα αρνητικά σχόλια ή οι κακές κριτικές συνεχίζονται, ίσως τότε αυτό να αποτελεί ένδειξη για τυχόν αδυναμίες ή ελλείψεις που αντιμετωπίζει και ίσως τελικά να πρέπει αλλάξει στρατηγική, προχωρώντας σε εσωτερικές αλλαγές για να γίνει καλύτερη.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, η επιχείρηση, θα είναι σε θέση να κατανοήσει τη συνολική ικανοποίηση των πελατών, να επιλύσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα ζητήματα που αντιμετώπισαν, να βελτιώσει την εξυπηρέτησή της και τέλος, να δημιουργήσει μια θετική εμπειρία για τον καταναλωτή, διατηρώντας πάντοτε την εστίασή της στις ανάγκες του.

Η Top Town παρακολουθεί καθημερινά την πρόοδο των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να παρουσιάζει στην οθόνη σου τις top επιχειρήσεις. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, αν μια επιχείρηση έχει απομακρυνθεί από την πλατφόρμα, λόγω πολλών “κακών” κριτικών, να επανεμφανιστεί στην πλατφόρμα όταν η εικόνα της έχει βελτιωθεί. Γιατί όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία!

5. Κερδίζεις πόντους που μπορείς να εξαργυρώσεις και να λάβεις μοναδικά δώρα και εκπτώσεις

Οι διαδικτυακές κριτικές ήρθαν για να μείνουν, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών και είναι επίσης υπεύθυνες για τη διασφάλιση της ορατότητας της επιχείρησης στο διαδίκτυο και ειδικά στις μηχανές αναζήτησης.

Για αυτό το λόγο, η Top Town δίνει μεγάλη σημασία στον έλεγχο των κριτικών, πιστοποιώντας τις συναλλαγές και τα δημόσια δεδομένα, έχοντας πάντοτε ως βασική της προτεραιότητα τη δική σου εξυπηρέτηση!

Σε συνέχεια λοιπόν των προαναφερθέντων, έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα επιβράβευσης, το Top Club, για τον κόπο και το χρόνο που αφιερώνεις για να αρχίσεις ή να συνεχίσεις να αξιολογείς τις επιχειρήσεις που σε εξυπηρέτησαν, αφού με κάθε -ειλικρινή- κριτική που πραγματοποιείς στην πλατφόρμα, σε ανταμείβει με πόντους που εξαργυρώνονται σε μοναδικά δώρα και εκπτώσεις. Mπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.

Και μην ξεχάσεις! Και η Top Town είναι “αντικείμενο” αξιολόγησης! Μπες στο Google ή κατέβασε την εφαρμογή μας σε iOS ή Android και άφησε την κριτική σου, είτε για να μας επιβραβεύσεις, είτε για να μας κάνεις καλύτερους!