Σκέψου, υπάρχει άραγε πιο τονωτικό και χαλαρωτικό πράγμα από το να ξαπλώνεις στο ειδικό κρεβάτι μασάζ και να αφήνεσαι ολοκληρωτικά στα χέρια του θεραπευτή;

Δεν πρόκειται μόνο για ένα αναζωογονητικό συναίσθημα, αλλά για πολλά περισσότερα, αφού η συγκεκριμένη θεραπεία κρύβει πολλά πλεονεκτήματα για το σώμα και το πνεύμα, με τα κορυφαία πέντε εξ’ αυτών συγκεντρωμένα παρακάτω…

1. Μειώνει το στρες

Από αρχαιοτάτων χρόνων το μασάζ αποτελούσε για πολλούς πολιτισμούς έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας για την επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ σώματος και πνεύματος. Πλέον, η θετική του επίδραση είναι ευρέως γνωστή, καθώς βάσει επίσημων μελετών, με τις συχνές και σωστές πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μειώνονται τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης, κορτιζόλης, μέχρι και 50%!

Το αποτέλεσμα; Απελευθερώνονται τα μπλοκαρισμένα νεύρα, αυξάνεται η ενέργεια και ανεβαίνει η διάθεσή σου!

2. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Πόσες φορές έχεις πάει για μασάζ και σε έχει πάρει ο ύπνος; Πιθανόν πολλές! Πράγμα ωστόσο λογικό, εάν σκεφτείς ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας αυξάνονται τα σήματα του εγκεφάλου που συνδέονται με τον βαθύ και ξεκούραστο ύπνο, απομακρύνεται η κούραση της καθημερινότητας και είναι σχεδόν βέβαιο πως την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσεις πιο ανάλαφρος από ποτέ!

3. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Άραγε πόσους φυσικούς, θεραπευτικούς τρόπους γνωρίζεις ώστε να προστατεύεις τον οργανισμό σου από φλεγμονές και λοιμώξεις, ενδυναμώνοντας έτσι το ανοσοποιητικό; Ε, πρόσθεσε ακόμα έναν, το μασάζ.

Μέσω των μαλάξεων αυξάνεται η ικανότητα του σώματος να μοιράσει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα συστήματα, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ασθενειών.

4. Συμβάλλει στην μείωση του πόνου από την άσκηση

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Buck και το Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά, προέκυψε ότι το μασάζ μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τη φλεγμονή των σκελετικών μυών που έχουν καταπονηθεί από την άσκηση.

Συγκεκριμένα, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τους μυς, διευκολύνοντας έτσι την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψη τους.

Αυτό οδηγεί σε μείωση του σωματικού πόνου, περιορίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για παυσίπονα κατά 36% παρακαλώ!

5. Το δέρμα σου θα γίνει πιο υγιές και λαμπερό

Και πώς γίνεται αυτό; Κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και αυτό επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα. Το απόλυτο «κλειδί» δηλαδή για να δεις την επιδερμίδα σου να ανανεώνεται και να γίνεται πιο λαμπερή και υγιής!

Είσαι ακόμα εδώ ή τρέχεις γρήγορα να κλείσεις το ραντεβού σου;
Πού; Εδώ θα βρεις τα κορυφαία κέντρα μασάζ!