Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι μας; Πολύς! Αρκετοί μάλιστα εργαζόμαστε και από εκεί. Πώς λοιπόν να μη νιώθουμε την ανάγκη ο χώρος μας να είναι άνετος και λειτουργικός;

Σκέφτεσαι αυτό που σκεφτόμαστε; Ανακαίνιση βέβαια!

Αν επιθυμείς να κάνεις και εσύ το επόμενο βήμα, αλλάζοντας τον χώρο σου και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον σου για αυτόν, τότε υπάρχουν κάποιοι αρκετά σημαντικοί λόγοι, για τους οποίους ίσως και να δεις με πιο θετικό μάτι μια μελλοντική ανακαίνιση σπιτιού.

1. Αλλαγή τρόπου ζωής

Ο σκοπός μιας ανακαίνισης είναι να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό και όμορφο χώρο, για σένα και την οικογένεια σου. Αυτό σημαίνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της, θα αλλάξει προς το καλύτερο η ψυχολογία, η ποιότητα και ο τρόπος ζωής σου.

Ας πούμε, μια καλά σχεδιασμένη ανακαίνιση κουζίνας θα σου δώσει την δυνατότητα να ασχοληθείς λιγότερο χρόνο με την προετοιμασία ενός οικογενειακού τραπεζιού. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα!

2. Αύξηση της αξίας του σπιτιού

Ένας ανακαινισμένος, λειτουργικός και σχεδιαστικά μοντέρνος χώρος είναι πάντοτε καθοριστικός για την αύξηση της αξίας και την μεταπώλησή του.

Τα φρέσκα χρώματα, τα νέα παράθυρα αλουμινίου, η νέα οροφή και ο ολοκαίνουριος σχεδιασμός τον καθιστούν εξαιρετικό πόλο έλξης για κάθε αγοραστή.

Και παρόλο που ξόδεψες κάποια… ή αρκετά χρήματα για αυτό, μη σε νοιάζει (όσο γίνεται)!  Θα βγεις περισσότερο κερδισμένος, απ’ ό,τι αν το πουλούσες αν δεν το είχες κάνει.

3. “Έξυπνο” σπίτι & ενεργειακή αναβάθμιση

Ένα από τα οφέλη της εξέλιξης της τεχνολογίας είναι η δημιουργία “έξυπνων” σπιτιών. Αυτού του είδους τα σπίτια σχεδιάζονται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυτοατοποιήσουν διάφορες λειτουργίες οι οποίες καταλήγουν τελικά σε ένα μόνο σύστημα διαχείρισης.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον θερμοστάτη, το σύστημα ασφαλείας, τις περσίδες, τα φώτα, τα ηχεία και διάφορες συσκευές που θα μπορείς να ελέγξεις από το smartphone σου.

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σπίτια, ειδικά τα παλαιότερης κατασκευής, είναι η μόνωση και κατά συνέπεια η κακή ψύξη/θέρμανση.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ξοδέψεις πολλή ενέργεια για να δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες.

Η ενεργειακή αναβάθμιση έχει πολλά οφέλη αφού ο χώρος σου, όχι μόνο θα αποκτήσει καλύτερη ψύξη και θέρμανση, αλλά μπορεί να μειώσει έως και 40% τη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό για σένα; Αυτόματα λιγότερο κόστος!

4. Περισσότερη άνεση

Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς και άνετοι στο σπίτι μας. Εσύ όμως αισθάνεσαι; Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε μάλλον η ανακαίνιση «σου χτυπάει την πόρτα»!

Η άνεση έρχεται πρώτη όπως και η κυκλοφορία του καθαρού αέρα στο σπίτι σου.

Η έντονη και απαιτητική καθημερινότητα “παλεύεται” καλύτερα όταν γυρνάς σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Για αυτό είναι σημαντικό το σπίτι σου να είναι μια διέξοδος άνεσης, με μεγάλα παράθυρα στο υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και την κουζίνα.

Τα παράθυρα επιτρέπουν την είσοδο του φυσικού φωτός και του καθαρού αέρα που μετατρέπει αμέσως ένα σκοτεινό και μικρό δωμάτιο σε ένα φωτεινό που δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

5. Επέκταση του χώρου

Είτε μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα, είτε σε ένα μεγάλο σπίτι η κακή διαρρύθμιση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα χώρου, λειτουργικότητας, αλλά και αισθητικής.

Αν λοιπόν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο, όπως ένα δεύτερο μπάνιο για να αποφεύγεις την οικογενειακή “κίνηση” τα πρωινά, ή μια επιπλέον ντουλάπα ή ένα τσικ πιο μεγάλο υπνοδωμάτιο, η ανακαίνιση είναι ικανή να σου λύσει το πρόβλημα. Φυσικά συμβουλεύοντας τον κατάλληλο ειδικό για να έχεις και τα καλύτερα αποτελέσματα!

Για πες… ξεκινάμε τα μαστορέματα;