Οι κορυφαίοι στο είδος τους, Κανέλλος Γεσάκης, αισθητικός-επανορθωτικός πλαστικός χειρουργός και η Ευτυχία Πλιατσαδάκη, ειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγος, ιδιοκτήτες του Medical Art Clinic, μας ενημερώνουν για τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες προσώπου της αγοράς!

Ποιος δεν θέλει το πρόσωπό του να σφύζει από υγεία, λάμψη και φρεσκάδα;

Η φροντίδα του δέρματος και οι ιατρικές θεραπείες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος εξελίσσονται συνεχώς. Πλέον, υπάρχουν μη επεμβατικές διαδικασίες που είναι διαθέσιμες για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος δερματικών προβλημάτων – από βλάβες από τον ήλιο και ρυτίδες έως υπερμελάγχρωση, σημάδια ακμής κ.α..

Οι πιο πρόσφατες τεχνικές είναι λιγότερο επεμβατικές, έχουν πολύ μικρότερους χρόνους αποκατάστασης σε σχέση με παλιότερα και μπορούν να επιτύχουν βελτιώσεις που φαίνονται πραγματικά πολύ φυσικές.

Είτε έχεις μια δερματολογική πάθηση που χρειάζεται θεραπεία είτε θέλεις να υποβληθείς σε μια αισθητική διαδικασία για να αναζωογονήσεις το δέρμα σου και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών.

Πάμε να δούμε τις top 5:

1. Botox

Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που παράγεται από το κλωστηρίδιο της βοτουλινικής τοξίνης.
Εφαρμόζεται με τοπική ενέσιμη έκχυση σε συγκεκριμένες ομάδες μυών του προσώπου οι οποίες προκαλούν με την σύσπαση τους ρυτίδες κινήσεως που σε βάθος χρόνου μετατρέπονται σε στατικές (ακινησίας).
Το botox εκτός της γνωστής εφαρμογής του για αισθητικούς λόγους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία υπεριδρωσίας και ημικρανιών.
Η εφαρμογή είναι απλή και σύντομη αφού απαιτεί μόνο 15 λεπτά. Η δράση του φαρμάκου ξεκινά σταδιακά 2-3 ημέρες μετά την θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες όπου θα δείτε και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο διαρκεί 4-6 μήνες.

2. Υαλουρονικό οξύ

Παρασκευάζεται από μία υδρόφιλη πρωτεΐνη, τη γλυκοζαμινογλυκάνη, ουσία η οποία υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας. Εγχέεται ενέσιμα κάτω από την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον όγκο και τη δομή της.
Χρησιμοποιείται κυρίως για το γέμισμα ρυτίδων στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα για το γέμισμα της ρινοχειλικής αύλακας, για τη διόρθωση βαθιών ρυτίδων στο μεσόφρυδο, για την αύξηση όγκου χειλέων και ζυγωματικών και του περιγράμματος του προσώπου.

Έχει άμεσα ορατή δράση με αποτέλεσμα ο ασθενής να μπορεί να συμμετέχει στην απόφαση για την ποσότητα του υλικού που θα εγχυθεί.
Η ποσότητα του υαλουρονικού που χρησιμοποιείται σε κάθε θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Η θεραπεία είναι σχετικά σύντομη (15-30 λεπτά) και το αποτέλεσμα διαρκεί από 8 μήνες έως και 1.5 χρόνο ανάλογα με το υλικό και την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί σε μία περιοχή.

3. Μεσοθεραπεία

Με τη θεραπεία αυτή επιτυγχάνεται η άμεση ενυδάτωση του προσώπου καθώς και του λαιμού αλλά και του ντεκολτέ. Χρησιμοποιούνται πολυβιταμινούχα σκευάσματα με ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αναγέννηση των κυττάρων με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο λείο, φωτεινό και ελαστικό.

Η θεραπεία αυτή ονομάστηκε έτσι διότι συνιστάται στην ενέσιμη έκχυση ουσιών στο μεσόδερμα δηλαδή στα στρώματα του δέρματος κάτωθεν της επιδερμίδος με σκοπό τη βαθιά ενυδάτωση, τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και την πρόληψη εμφάνισης νέων, τη βελτίωση των μαύρων κύκλων καθώς και μια ήπια λιποδιαλυτική και συσφιγκτική δράση όσον αφορά στα διαλύματα μεσοθεραπείας σώματος. Η τελευταία εφαρμόζεται κυρίως όταν ο ενδιαφερόμενος θέλει να βελτιώσει την υφή του δέρματος που μπορεί να πάσχει από αφυδάτωση, φωτογήρανση και λεπτές ρυτιδώσεις.

Ακόμη, εφαρμόζεται ως θεραπεία κυτταρίτιδας σώματος ή διάλυσης μικρής ποσότητας τοπικού λίπους.

4. Χημικά Peelings

Τα χημικά peeling αποτελούν μια δημοφιλή και ασφαλή μέθοδο για τη θεραπεία της γήρανσης του δέρματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντιμετώπιση των διαταραχών της μελάγχρωσης, των σμηγματορροϊκών και των ακτινικών υπερκερατώσεων, της ακμής και των ουλών ακμής.

Η δράση τους βασίζεται στην απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος και στη διέγερση των ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου. Τα συνδυαστικά peelings μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα, να βελτιώσουν την ικανοποίηση των ασθενών προσαρμόζοντας τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Στη θεραπεία αυτή γίνεται ελεγχόμενος τραυματισμός στο δέρμα με την εφαρμογή χημικού διαλύματος. Ενεργοποιούνται στη συνέχεια οι μηχανισμοί επούλωσης και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνονται η υφή και τα χρώματα του δέρματος, μειώνονται οι επιφανειακές ρυτίδες και απομακρύνεται η κατεστραμμένη εξωτερική στοιβάδα του προσώπου.

Με τα χημικά peelings επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η πλήρης αναζωογόνηση του ταλαιπωρημένου δέρματος, χαρίζοντας στον ασθενή νεανικό και λαμπερό δέρμα. Σε 24-48 ώρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας ξεκινάει η απολέπιση ώστε να πάρει τη θέση του το νέο δέρμα. Η διάρκεια της απολέπισης και η ένταση αυτής εξαρτάται από το είδος του χημικού peeling που έχει χρησιμοποιηθεί.

5. Fractional Lasers

Πρόκειται για μία σχετικά νέα τεχνολογία στον τομέα των laser και όχι για κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα όπως συχνά λανθασμένα ερμηνεύεται. Το στοιχείο το οποίο το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα laser είναι ότι πρόκειται για πολλές ακτίνες laser μικρότερης διαμέτρου που έχουν κενό μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πολλοί μικροσκοπικοί τραυματισμοί κάτω από την επιδερμίδα, αφήνοντας παράλληλα άθικτα τμήματα υγιούς ιστού για ταχύτερη επούλωση και αποτελεσματικότερη ανάπλαση μέσω ενεργοποίησης του μηχανισμού κολλαγονογένεσης χαρίζοντας στον ασθενή ένα πιο φωτεινό και νεανικό δέρμα.

Με την εφαρμογή του επιτυγχάνεται ουσιαστική αναζωογόνηση και ανάπλαση κολλαγόνου εξαλείφοντας τα σημάδια γήρανσης και βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα του προσώπου, εμφανίζοντας ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τις λεπτές ρυτίδες και κηλίδες.

Χρειάζονται 3-5 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 3 εβδομάδων. Ο αριθμός εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος του κάθε ασθενή.
Μερικές μόνο ώρες μετά τη θεραπεία το άτομο επιστρέφει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια 2-3 πρώτων ωρών υπάρχει μία ήπια ερυθρότητα και οίδημα.

Όπως θα διαπίστωσες, υπάρχουν επιλογές για την φροντίδα του προσώπου σου! Το πιο σημαντικό όμως είναι να έχεις στο πλάι σου τον κατάλληλο ειδικό που θα σε συμβουλέψει σωστά έτσι ώστε να επιλέξεις την περιποίηση/θεραπεία που είναι κατάλληλη και ασφαλής αποκλειστικά για σένα και τις ανάγκες σου!

Όπως σοφά είπε και ο Buddha:
“Εσύ, ο ίδιος, όσο κανένας άλλος σε όλο το σύμπαν, αξίζεις την αγάπη και την τρυφερότητά σου.”

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες την Medical Art Clinic. Διάβασε περισσότερα σχετικά με την επιχείρηση εδώ.